Knygos mažiausiems. Jomilės (1,5 m.) mylimiausios knygelės❤️

Knygos mažiausiems. Jomilės (1,5 m.) mylimiausios knygelės❤️


Esu žadėjusi, jog kas pusmetį pasidalinsiu savo merginų skaitomiausiomis knygomis. Šį kartą apžvelgsiu mažosios knygeles, nes Jomilei neseniai suėjo 1,5 metukų, tad mielai vėl dalinamės jos TOP.
Abi dukrytes nuo pat mažų dienų pratinau prie knygelių, jų šiais laikais yra įvairiausių nuo medžiaginių iki interaktyvių. Labai greitai mūsų namuose jų atsirado tiek, kad įsigijome atskirą knygų lentyną vaikiškoms knygoms. Va taip mūsų šeima myli knygas.
Tai mažosios Jomilės šiuo metu mylimiausios knygelės. Jos yra labiausiai vartomos, skaitomos ir sudominančios mažylę. Kiekviena yra verta mažojo skaitytojo dėmesio.


🔰Džyru džyru muzikėlė. Tartį lavinančios dainelės.

Nuostabi garsų (muzikinė) knygelė, kuri Jomilei patiko nuo pat pirmo dienos. Tai žinomos ir mažiau girdėtos linksmos lietuvių liaudies dainelės vaiko tarčiai ir muzikiniam skoniui lavinti. Knygoje gausu nuostabių iliustracijų, kuriose apstu šmaikščių dainelių herojų (vilko, lapės, kiškio, kurmio, briedžio, sraigės, žiogo, pempės). Dainelių melodijos nesudėtingos, jos įrašytos ir greitu, ir lėtu tempu. Mygtukai spaudžiasi lengvai, tad nuo metukų vaikas tikrai ją gali vartyti ir klausytis dainelių.


🔰Drum Drum Drumbacėlė. Groju būgnais. Mokausi lietuviškų dainelių.

Tai mažosios Jomilės pati mylimiausia garsinė knygelė. Ši smagi, kartoninė, muzikinė knygelė, apvalintais kampais, tad saugi patiems mažiesiems skaitytojams. Knygelėje atrasite lietuviškų dainelių žodžius ir melodijas: „Drum drum drumbacėlė“, „Jurgeli meistreli“, „Jei patinka ši dainelė“ bei „Pupa“. Ši knygelė, kaip knyga-žaidimas, nes galima groti būgnais, klausyti melodijų, ir paugus išmokti visas daineles dainuoti.


🔰Pirmieji 100 gyvūnų.

Tai labai mėgstama dukryčių knyga su atvartėliais. Ši mokomoji knygelė, kurioje mažieji skaitytojai susipažins su pirmaisiais 100 gyvūnų, bet ir lavins atmintį, kalbą, susipažins su spalvomis, priešingybėmis, skaičiuos drugelius ir miklins pirštukus. Vaikams knygelės su atvartėliais yra įdomios ir itin naudingos. Knyga didesnio formato, kietu paminkštintu viršeliu, puslapiai tvirti kartono lapai, atsparūs ilgiems vartymams ir baksnojimams. Beje knygelė įdomi ir vyresnėliai, kuri labai nekantriai žiūri, kaip sesė atverčia vis naują paveiksliuką.


🔰Nojus ir banginis.

Ši grožinės literatūros knygelė yra ta, kurią Jomilė atneša kas vakarą man paskaityti. Tai istorija apie vienišą berniuką, į krantą išmestą banginį, draugystę, meilę ir prisirišimą. Šilta , jauki ir žavi knygelė sužavės dar ne vieną mažylį. Ji netgi 2014 m. Oscar‘s Book Prize apdovanojimuose pripažinta geriausia metų knyga vaikams iki penkerių metų ir tapo bestseleriu daugelyje šalių. Nuostabiai iliustruota, jauki, šilta istorija apie draugystę❤️


🔰Į lovytę.

Nedidelio formato, patogi mažoms rankytėmis, įdomi mažiesiems knygų mylėtojams. Knygoje gausu atvartukų visiems tėvams ir vaikučiams aktualią miego tema. Mažasis pandukas išdykauja, kol apsivelka pižamą ir išsivalo dantukus, lapiukas neranda vietos savo lovytėje, nes ten karaliauja krūva žaislų, o orangutangiukas negali eiti miegoti, kol mama su tėčiu jo neapkabino ir nepabučiavo. Visos situacijos taip puikiai pažįstamos ir smagios.


🔰Jungle sounds.

Tai knygelė, kurioje atvaizduojamas džiunglės, įvairūs egzotiniai paukščiai, gyvūnai, vabzdžiai, augalai. Ji jutiminė-garsinė, garsai iš tiesų įdomesni nei įprastinėse garsinėse knygelėse. Iliustracijos gražios ryškios, modernios, tad vaikučiams tikrai patiks. Ji šauni tuo, kad panaudojimo galimybės itin plačios (galima apvedžioti išpjautas vietas, spalvinti pieštuku ir išgauti ornamentų raštus ir pan.) tad skirtingo amžiaus vaikai atras tai kas gali juos sužavėti.


🔰Slide and see Under the sea.

Tai interaktyvi knyga mažyliams su spalvingomis, akį traukiančiomis iliustracijomis bei slankiojančiomis detalėmis. Joje atrasite spalvingą žuvį, kurią paslinkus pasikeičia spalva, žaismingus plaukiojančius ruonius, krabą, išlendantį iš kriauklės, plaukiojančias skiritngomis kryptimis spalvingas žuveles. Tai puiki knygelė miklinti mažuosius pirštukus ir taip lavinti mažylio kalbą. Tokios “judančios” knygos itin lavina motorinių įgūdžių vystymąsi, akių ir rankų koordinaciją, dėmesio koncentraciją, susitelkimą bei visada sudomina mažuosius skaitytojus.



Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

2022-2024 Mažoji skaitytoja© | Visos teisės saugomos

Cart
Your cart is currently empty.